Dadilja

Dadilja

Dadilja, u domu djeteta i uglavnom u vrijeme odsutnosti roditelja, čuva, njeguje i vodi brigu o razvitku i sigurnosti jednog djeteta ili više djece rane predškolske dobi. Dadilje zadovoljavaju fizičke, emocionalne, društvene i intelektualne potrebe djece, čija je glavna uloga osigurati sigurno okruženje u kojem djeca napreduju i razvijaju se.

Posao dadilje uglavnom podrazumijeva hranjenje, održavanje higijene djeteta te formiranje djetetovih higijenskih navika. Osim toga zadatak dadilje je da se igra i komunicira s djetetom, potiče na razvoj govora i intelektualnog razvoja, tjelesnog razvoja i stjecanja vještina.

Osim što u odsutnosti roditelja čuva i vodi brigu o razvoju i sigurnosti dadilja kontrolira osnovne pokazatelje zdravlja i razvoja djeteta.

Uvjeti upisa

Najmanje trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje i uvjerenje obiteljskoga liječnika o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje.

Trajanje programa

Program osposobljavanja u trajanju od 400 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa izvodit će se u trajanju od 178 sati, vježbe u trajanju od 72 sata, te praktična nastava u trajanju od 150 sati.

Ustanova će osigurati izvođenje praktične nastave zaključenim ugovorima o poslovnoj suradnji s ustanovama socijalne skrbi (domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, centrima za odgoj i obrazovanje), zdravstvenim ustanovama, odgojno-obrazovnim ustanovama i obrtima dadilje.

Nastavni plan
  • Zaštita na radu i prva pomoć
  • Organizacija rada
  • Komunikacijske vještine
  • Osnovna psihosocijalna obilježja djeteta
  • Osnove predškolske i školske pedagogije
  • Njega i zdravlje djeteta
  • Aktivnosti djeteta
  • Praktična nastava
Cjenik

Redovna cijena programa:

Upisnina 700 kn + školarina 6.500,00

Promo cijena programa za jesenski termin (popust 40 %):

Upisnina 700 kn + školarina 3.900,00

Početak predavanja: 18.10.2019. (petkom od 17.30-20:30 i subotom od 14.30-17.30)
Ispit: 21.02.2020.

Svim polaznicima osigurana je praksa!!

Kontaktirajte nas

Kontakt


Zdravstveno učilište Medical – Ustanova za obrazovanje odraslih
Tel: 01/7899701
Mail: medical@zdravstveno-uciliste.eu
Adresa: Draškovićeva 55, Zagreb
Adresa 2: Poljička cesta 26 A, Split
OIB: 06048527098

© Copyright - Zdravstveno Učilište Medical