Ivo Matković

doktor stomatologije

Ivo Matković diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu na Stomatološkom fakultetu 1986 godine. Na istom fakultetu stekao je postdiplomska znanja u okviru trajne edukacije iz parodontologije, te je godine 1998. stekao akademsko zvanje magistra znanosti. Na WCLI (World Clinical Laser Institute) u Beču stekao je obrazovanje u kliničkoj upotrebi laserske tehnologije u području stomatologije. Subspecijalistički stručni studij Implantologije Stomatološkog fakulteta UCLA, SAD završio je 2009 godine.

Predavao na stručnim međunarodnim kongresima: ALA Ljubljana ( SLO) 2007., Osteology Cannes (FRA) 2011., HDDI Opatija (HR) 2011., Osstem lisabon (P) 2012., Termis-EU Istambul (TR) 2013.

Član je domaćih i stranih stručnih društava i aktivni sudionik u njihovom radu, član HKDM ,Hrvatske komore dentalne medicine, Hrvatskog Zbora liječnika, AISI Academia Italiana di stomatologia implantoprotesica (I), SIO Societa´Italiana di implantologia osteointegrata (I).

Bogato radno iskustvo stekao je kroz rad u brojnim stomatološkim ordinacijama, bio je voditelj Bicro projekta: BDF Inovativni sintetski biorazgradivi materijal za regeneraciju kosti u ljudi. Od 2016. godine ravnatelj je Poliklinike za biodentalnu medicinu u Zagrebu. Znanstveni radovi katalogizirani u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji CROSBI. Član je i reprezentativac Hrvatske Master Reprezentacije u alpskom skijanju te aktivno govori engleski, talijanski, njemački i francuski jezik.

Ivo predaje na programima