Dragi farmaceutski tehničari i svi koji to žele postati

Dobro došli na stranice Zdravstvenog učilišta Medical gdje možete saznati sve o stjecanju uvjeta za rad na mjestu Farmaceutskog tehničara u Republici Hrvatskoj. Ako ranije imate završenu srednju školu, a želite promjeniti zanimanje – na pravom ste mjestu!

Osim teorijskog znanja u sklopu programa prekvalifikacije predviđene su vježbe u vježbovnim laboratorijima za farmaceutske tehničare pod vodstvom naših nastavnica mentorica. Osim fonda sati koji je predviđen za odradu u školskom laboratoriju, polaznike upućujemo i u ljekarnu. Ovakvim načinom održavanja praktične nastave uz vrhunske stručnjake i mentore naši polaznici steći će vještine koje će im biti prijeko potrebne za poslove farmaceutskih tehničara.

Trajanje programa stjecanja prekvalifikacije okvirno je dvije godine  a polaznicima je uvijek dostupan raspored predavanja kao i ispitni rokovi minimalno 2 mjeseca unaprijed kako bi na vrijeme uskladili obaveze.

Kompetencije farmaceutskog tehničara

Nakon završenog programa prekvalifikacije farmaceutski tehničar posjeduje znanja o ljekovitim tvarima biljnog, životinjskog,  mineralnog podrijetla i sintetičkog podrijetla koje se koriste pri izradi lijekova i dr.

Ovaj posao zahtijeva točnost i preciznost jer rukujete sa sitnim predmetima. Također, potrebna je i strpljivost u radu jer radite s osjetljivom aparaturom, a osim svega navedenog jako važna osobina je i spremnost na kontinuirano učenje!

Ako smo vas zainteresirali za zanimanje Farmaceutski tehničar budite slobodni kontaktirati nas na 01/7899-701, a za Split nazovite na +385 21 214 705 ili nam pošaljite mail na medical@zdravstveno-uciliste.eu

Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja te vas upoznati s procesom prekvalifikacije!