Program osposobljavanja

Dadilja

Dadilja, u domu djeteta i uglavnom u vrijeme odsutnosti roditelja, čuva, njeguje i vodi brigu o razvitku i sigurnosti jednog djeteta ili više djece rane predškolske dobi. Dadilje zadovoljavaju fizičke, emocionalne, društvene i intelektualne potrebe djece, čija je glavna uloga osigurati sigurno okruženje u kojem djeca napreduju i razvijaju se.

Posao dadilje uglavnom podrazumijeva hranjenje, održavanje higijene djeteta te formiranje djetetovih higijenskih navika. Osim toga zadatak dadilje je da se igra i komunicira s djetetom, potiče na razvoj govora i intelektualnog razvoja, tjelesnog razvoja i stjecanja vještina.

Osim što u odsutnosti roditelja čuva i vodi brigu o razvoju i sigurnosti dadilja kontrolira osnovne pokazatelje zdravlja i razvoja djeteta.

Novosti s programa

Video

Prednosti zanimanja

 • Visoka stopa zaposlenja

 • Mogućnost rada u inozemstvu

 • Velika potražnja za kvalificiranim dadiljama

 • Mogućnost samozapošljavanja

Kako je biti polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Osigurana praksa
Mreža partnera
Online pristup materijalima
Predavanja prilagođena odraslima
Upis zvanja u radnu e-knjižicu

Što polaznici misle o programu

Kvalitetna dadilja je, prema mom mišljenju, topla, srdačna, vesela i susretljiva osoba, a na novom radnom mjestu najviše me vesele dječji osmijesi. To je zaista neprocjenjivo. Ja sam svoj sadašnji posao pronašla još za vrijeme trajanja programa osposobljavanja i zato od mene Zdravstveno učilište Medical ima čistu desetku!

Dagmar Fabek

Program osposobljavanja za dadilju preporučila bih svima onima koji vole djecu i trenutno se ne mogu zaposliti u svojoj struci. Mogućnosti za zapošljavanje s ovom su strukom zaista velike, od rada u privatnim vrtićima, privatnog čuvanja djece pa sve do otvaranja igraonica.

Gordana Cik

Cijeli program mi je bio jako koristan i svakako ću ono naučeno primjenjivati u praksi. Posebno me raduje kada vidim predavače koji vole svoj posao i žive ga kao svoj poziv i vidi se da su time ispunjeni kao npr. prof Kihas. Baš mi je veliki poticaj za daljnje učenje i motivatorica

Sve je bilo odlično organizirano unatoč pandemiji, puno razumijevanja i strpljenja za svakog. Samo pohvale.

Profesorica je izuzetno zanimljiva, na vrlo domišljat način drži predavanja i sve nas drži budne i zainteresirane, što je dosta teško s obzirom na različitost učenika! Predivna je i šteta što nisam imala takve profesorice još u srednjoj jer vjerujem da bih naučila i postigla puno više u obrazovanju.

Kako postati polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Zvanje dadilje možete steći ukoliko imate najmanje trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Prilikom upisa u program osposobljavanja potrebno je dostaviti sljedeće dokumente:

 • završna svjedodžba (srednja škola)

 • liječnička potvrda medicine rada

 • domovnica i rodni list

 • osobna iskaznica

Koja je cijena i kada su predavanja?

Početak predavanja ZAGREB: 18. 3. 2022. petkom od 17:30 do 21:15 i subotom od 14:30 do 17:30

Početak predavanja SPLIT: 17. 3. 2022. četvrtkom od 9:00 do 12:00 i subotom od 9:00 do 12:45

Redovna cijena programa: Upisnina 700 kn + školarina 6.500,0o
Promo cijena programa: Upisnina 700 kn + školarina 4.550,00

Što ćeš naučiti na programu?

Ciljevi

 • Zaštita na radu i prva pomoć
 • Organizacija rada
 • Komunikacijske vještine
 • Osnovna psihosocijalna obilježja djeteta
 • Osnove predškolske i školske pedagogije
 • Njega i zdravlje djeteta
 • Aktivnosti djeteta
 • Praktična nastava

Svim polaznicima osigurana je praksa!

Nastava se izvodi konzultativno-instruktivnim putem u trajanju 400 sati a sastoji se od teorijskih predavanja, vježbi u učionici i partnerskoj ustanovi s kojom Učilište ima potpisan ugovor o suradnji. Okvirno, program traje 3-5 mjeseci ovisno o rasporedu predavanja.

Kontaktiraj nas

Pozivamo te da dođeš na kavu u referadu! Ako ne stigneš, nazovi naše savjetnike ili jednostavno ispuni kontakt formu. Rado ćemo ti pojasniti proces osposobljavanja i pomoći ti u odabiru novog zvanja!

Zagreb: 01/7899-701

Split: 021/214-705