Program prekvalifikacije

Dentalni asistent

Učinkovit timski rad i kvalitetna komunikacija s pacijentima mogu značajno smanjiti pogreške u svakodnevnom radu i povećati kvalitetu usluge. Upravo je zato svakom stomatologu potrebna njegova „desna ruka“, odnosno osoba koja će pripremiti i planirati terapijske postupke, a zatim asistirati doktoru dentalne medicine i brinuti o pacijentu tijekom te nakon terapijskog postupka. Ako težiš zaokretu u karijeri, novim izazovima i radnom mjestu koje će u budućnosti biti sve traženije, razmotri zanimanje Dentalnog asistenta.

Novosti s programa

Video

Prednosti zanimanja

 • Zanimanje s visokom stopom zaposlenja

 • Rad u ugodnim i mirnim uvjetima

 • Mogućnost zaposlenja u inozemstvu

 • Samostalnost u radu

 • Poticajna primanja

 • Rast zdravstvenog turizma

Kako je biti polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Osigurana praksa
Mreža partnera
Online pristup materijalima
Predavanja prilagođena odraslima
Verificirani program MZO-a

Što polaznici misle o programu

Detaljno sam proučio plan i program škole, upoznao i kontaktirao tim Učilišta i došao na razgovor. Pročitao sam iskustva prijašnjih zadovoljnih polaznika, shvatio da polaznici stječu kvalitetno znanje i da je praksa osigurana putem škole. To mi je bilo dovoljno da se odlučim upravo za Zdravstveno učilište Medical.

Ivan PavlovićPolaznik generacije 2021./2022.

Jako mi je drago kada nešto što sam naučila u teoriji sada mogu primijeniti u praksi. Od sada je svaki posjet zubaru drugačiji jer znate što vas očekuje, odnosno znate što će se primjenjivati na određenom zahvatu i to vas čini ponosnim.

Nataša RacPolaznica generacije 2021./2022.

Program prekvalifikacije bih definitivno preporučila svima koju su u mogućnosti upisati ga. Zanimanje je vrlo traženo i nije teško pronaći posao po završetku školovanja. Osim velikog znanja koje sam usvojila, dogodila su se i velika prijateljstva koja će, sigurna sam, dugo potrajati.

Anita BanovićPolaznica generacije 2021./2022.

Program prekvalifikacije za Dentalnog asistenta na Zdravstvenom učilištu Medical je imao sve ono što je meni trebalo. Predavanja preko tjedna, a vikend slobodan. Upala sam u fenomenalnu grupu ljudi koja se međusobno podržavala i gurala prema naprijed. Smatram da je to velika stavka u bilo kojem obrazovanju odraslih.

Katarina KrupićPolaznica generacije 2021./2022.

Kontaktirala sam Zdravstveno učilište Medical te su me pozvali na uvodno predavanje koje mi se  jako svidjelo. Isti sam dan rezervirala svoje mjesto za program prekvalifikacije Dentalni asistent.  Moram priznati da mi je sami proces prekvalifikacije prošao jako brzo, iako mi se na početku činilo da svi stručni medicinski predmeti i razlika koju sam morala položiti neće moći biti položeni za godinu i šest mjeseci kako su nam isplanirali za samu prekvalifikaciju.

Iris MašabergPolaznica generacije 2021./2022.

Najvažnije vrijednosti koje nosim iz Medicala su što su me naučili da ponovno vjerujem u sebe. Spremnost cijelog tima da odgovore na sva naša pitanja i volja da riješe svaku situaciju koja se pojavi. Istaknula bih i veselu atmosferu i poticanje odnosa poštovanja i uvažavanja među svima na Učilištu.

Vahdela VlahovićPolaznica generacije 2021./2022.

Samo naprijed, nećete pogriješiti sa ovim odabirom ako to stvarno želite i možete raditi. Posla stvarno ima jer je dentalni asistent traženo zanimanje. Ovaj posao je stvarno prekrasan i jako lijepo je raditi s ljudima i u velikom kolektivu.  Naravno, svaki početak je težak, ali uz malo truda sve se može.

Kristina PopekPolaznica generacije 2018./2019.

Programom sam izuzetno zadovoljna! Predavanja su bila više nego zanimljiva i poučna, tko želi može puno naučiti o samom asistiranju i stomatologiji. Vrijeme održavanja predavanja se može uklopiti uz posao i obaveze, a sva znanja koja sam stekla koriste mi u svakodnevnom radu. Ljubazni i strpljivi predavači, koji su nam u svakom trenutku bili dostupni za pitanja, potrudili su se predočiti nam kakav nas posao čeka i naučiti sve o asistiranju.

Lorena ŠalkovićPolaznica generacije 2018./2019.

Nakon što sam prvi put kontaktirala Zdravstveno učilište Medical, svidjeli su mi se pristup i stručnost i znala sam da je odličan izbor. Jako sam zadovoljna programom, sva teoretska i praktična znanja koja sam stekla tijekom školovanja koristim u svakodnevnom radu. Ono što čujete na predavanjima direktno možete koristiti u ordinaciji! Profesori su neposredni, otvoreni, stručni i predani, ako imate neke nedoumice možete im se obratiti u bilo koje vrijeme, rado pomažu ako zapne. Predavači i zaposlenici su duša učilišta Medical, uvijek su spremni priskočiti u pomoć i riješiti sve probleme koji vam se nađu na putu.

Jasna BojićPolaznica generacije 2018./2019.

Jako sam zadovoljna programom jer sve ide jako brzo, ali bez ikakvih problema tijekom učenja, a gradivo se nadopunjuje. Predavači su osobe koje rade u struci i svojim primjerima nas puno toga nauče. Svi su bili tu da nam olakšaju, kako bi iz Učilišta izišli spremni za rad. Predavanja i praktični dio nastave koji smo morali odraditi naučili su nas jako puno, i to u kratkom vremenu. Naravno, ako imate jako veliku želju i želite raditi taj posao i zanima vas, bit ćete kao spužva koja će upijati sve informacije.

Branka BarišićPolaznica generacije 2018./2019.

Nažalost, kako nas je sve zahvatila ova pandemija, predavanju su se morala održavati online, ali usprkos tome profesori su se trudili i dali su sve od sebe. Zato im se ovom prilikom želim zahvaliti na trudu. Ne mogu izdvojiti što mi se najviše svidjelo ali zaista u ničemu nisam pronašla zamjerku.

Matea ZekićPolaznica generacije 2020./2021.

Kontaktirala sam jednu poznanicu koja je na Medicalu ranije završila program prekvalifikacije za dentalnog asistenta, nakon razgovora s njom više nisam imala dvojbi.

Svjetlana BartolićPolaznica generacije 2020./2021.

Kako postati polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Dovoljno je da imaš ranije završenu srednju školu, smjer nije bitan. Trebaš nam dostaviti sljedeće dokumente:

 • osobna iskaznica

 • domovnica i rodni list

 • svjedodžbe svakog razreda ranije završene škole

 • završna svjedodžba

 • liječnička potvrda medicine rada

Saznaj ispite razlike

Sigurno te zanima koje predmete moraš polagati a koje ti možemo priznati?

Programi prekvalifikacija sastoje se od općeobrazovnih predmeta (Matematika, Povijest, Zemljopis…) i stručnih predmeta (Uvod u dentalnu medicinu, Anatomija, Dentalna oprema i materijali…)

Kako bismo ti olakšali proces prekvalifikacije priznat ćemo ti sve predmete koje si položio u ranije završenoj školi ili na fakultetu, a koji se poklapaju s nastavnim planom i programom za zanimanje Dentalni asistent. Ako te zanima detaljan popis predmeta predlažemo da nam pošalješ kopije svjedodžbi a mi ćemo ti bez obaveze za upis napraviti razlikovnu knjigu!

Kako? Klikni na gumb u nastavku, popuni jednostavnu formu i naši savjetnici će te kontaktirati sa svim detaljima 🙂

Program prekvalifikacije traje 18-20 mjeseci, a vježbe realiziramo u suradnji s partnerima.

Partneri programa

Kontaktiraj nas

Pozivamo te da dođeš na kavu u referadu! Ako ne stigneš, nazovi naše savjetnike ili jednostavno ispuni kontakt formu. Rado ćemo ti pojasniti proces prekvalifikacije i pomoći ti u odabiru programa!

Zagreb: 01/7899-701

Split: 021/214-705