Program prekvalifikacije

Dentalni asistent

Učinkovit timski rad i kvalitetna komunikacija s pacijentima mogu značajno smanjiti pogreške u svakodnevnom radu i povećati kvalitetu usluge. Upravo je zato svakom stomatologu potrebna njegova „desna ruka“, odnosno osoba koja će pripremiti i planirati terapijske postupke, a zatim asistirati doktoru dentalne medicine i brinuti o pacijentu tijekom te nakon terapijskog postupka. Ako težiš zaokretu u karijeri, novim izazovima i radnom mjestu koje će u budućnosti biti sve traženije, razmotri zanimanje Dentalnog asistenta.

Novosti s programa

Video

Prednosti zanimanja

 • Zanimanje s visokom stopom zaposlenja

 • Rad u ugodnim i mirnim uvjetima

 • Mogućnost zaposlenja u inozemstvu

 • Samostalnost u radu

 • Poticajna primanja

 • Rast zdravstvenog turizma

Kako je biti polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Osigurana praksa
Mreža partnera
Online pristup materijalima
Predavanja prilagođena odraslima
Verificirani program MZO-a

Što polaznici misle o programu

Samo naprijed, nećete pogriješiti sa ovim odabirom ako to stvarno želite i možete raditi. Posla stvarno ima jer je dentalni asistent traženo zanimanje. Ovaj posao je stvarno prekrasan i jako lijepo je raditi s ljudima i u velikom kolektivu.  Naravno, svaki početak je težak, ali uz malo truda sve se može.

Kristina PopekPolaznica generacije 2018./2019.

Programom sam izuzetno zadovoljna! Predavanja su bila više nego zanimljiva i poučna, tko želi može puno naučiti o samom asistiranju i stomatologiji. Vrijeme održavanja predavanja se može uklopiti uz posao i obaveze, a sva znanja koja sam stekla koriste mi u svakodnevnom radu. Ljubazni i strpljivi predavači, koji su nam u svakom trenutku bili dostupni za pitanja, potrudili su se predočiti nam kakav nas posao čeka i naučiti sve o asistiranju.

Lorena ŠalkovićPolaznica generacije 2018./2019.

Nakon što sam prvi put kontaktirala Zdravstveno učilište Medical, svidjeli su mi se pristup i stručnost i znala sam da je odličan izbor. Jako sam zadovoljna programom, sva teoretska i praktična znanja koja sam stekla tijekom školovanja koristim u svakodnevnom radu. Ono što čujete na predavanjima direktno možete koristiti u ordinaciji! Profesori su neposredni, otvoreni, stručni i predani, ako imate neke nedoumice možete im se obratiti u bilo koje vrijeme, rado pomažu ako zapne. Predavači i zaposlenici su duša učilišta Medical, uvijek su spremni priskočiti u pomoć i riješiti sve probleme koji vam se nađu na putu.

Jasna BojićPolaznica generacije 2018./2019.

Jako sam zadovoljna programom jer sve ide jako brzo, ali bez ikakvih problema tijekom učenja, a gradivo se nadopunjuje. Predavači su osobe koje rade u struci i svojim primjerima nas puno toga nauče. Svi su bili tu da nam olakšaju, kako bi iz Učilišta izišli spremni za rad. Predavanja i praktični dio nastave koji smo morali odraditi naučili su nas jako puno, i to u kratkom vremenu. Naravno, ako imate jako veliku želju i želite raditi taj posao i zanima vas, bit ćete kao spužva koja će upijati sve informacije.

Branka BarišićPolaznica generacije 2018./2019.

Nažalost, kako nas je sve zahvatila ova pandemija, predavanju su se morala održavati online, ali usprkos tome profesori su se trudili i dali su sve od sebe. Zato im se ovom prilikom želim zahvaliti na trudu. Ne mogu izdvojiti što mi se najviše svidjelo ali zaista u ničemu nisam pronašla zamjerku.

Matea ZekićPolaznica generacije 2020./2021.

Kontaktirala sam jednu poznanicu koja je na Medicalu ranije završila program prekvalifikacije za dentalnog asistenta, nakon razgovora s njom više nisam imala dvojbi.

Svjetlana BartolićPolaznica generacije 2020./2021.

Kako postati polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Dovoljno je da imaš ranije završenu srednju školu, smjer nije bitan. Trebaš nam dostaviti sljedeće dokumente:

 • osobna iskaznica

 • domovnica i rodni list

 • svjedodžbe svakog razreda ranije završene škole

 • završna svjedodžba

 • liječnička potvrda medicine rada

Saznaj ispite razlike

Sigurno te zanima koje predmete moraš polagati a koje ti možemo priznati?

Programi prekvalifikacija sastoje se od općeobrazovnih predmeta (Matematika, Povijest, Zemljopis…) i stručnih predmeta (Uvod u dentalnu medicinu, Anatomija, Dentalna oprema i materijali…)

Kako bismo ti olakšali proces prekvalifikacije priznat ćemo ti sve predmete koje si položio u ranije završenoj školi ili na fakultetu, a koji se poklapaju s nastavnim planom i programom za zanimanje Dentalni asistent. Ako te zanima detaljan popis predmeta predlažemo da nam pošalješ kopije svjedodžbi a mi ćemo ti bez obaveze za upis napraviti razlikovnu knjigu!

Kako? Klikni na gumb u nastavku, popuni jednostavnu formu i naši savjetnici će te kontaktirati sa svim detaljima 🙂

Program prekvalifikacije traje 18-20 mjeseci, a vježbe realiziramo u suradnji s partnerima.

Partneri programa

Kontaktiraj nas

Pozivamo te da dođeš na kavu u referadu! Ako ne stigneš, nazovi naše savjetnike ili jednostavno ispuni kontakt formu. Rado ćemo ti pojasniti proces prekvalifikacije i pomoći ti u odabiru programa!

Zagreb: 01/7899-701

Split: 021/214-705