Seminar

Maser aromaterapeut

Rad s eteričnim uljima, odnosno aromaterapija predstavlja upotrebu eteričnih ulja i prirodnih medija kako bi se očuvali zdravlje, ljepota i dobro raspoloženje. U ovom užurbanom vremenu, gdje je većina ljudi svakodnevno pod velikim stresom, aromaterapija opušta i liječi. To je razlog zašto se joj posljednjih 10-ak godina pridaje više pažnje, a zanimanje aromaterapeuta postaje sve traženije zanimanje, slobodno možemo reći i Lifestyle koji pogodno djeluje ne samo na klijente, već i na samog aromaterapeuta.

Aromaterapija se bavi cjelokupnim zdravljem na fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj razini. Riječ je o holističkoj metodi pa kada se pristupa liječenju pojedinca, sagledava se i tretira njegovo cjelokupno stanje. Kroz aromaterapiju aromaterapeut zapravo primjenjuje tradicijsku (praktičnu i intuitivnu) mudrost skupljanu naraštajima.

Kraljicom aromaterapije smatra se aromamasaža, koja u sebi spaja dvije odvojene terapeutske tehnike: terapiju mirisima (eteričnim uljima) i terapiju masažom. Aromaterapijska masaža ili aromamasaža je tehnika masaže koja djeluje holistički na sve razine ljudskog tijela primjenom eteričnih ulja. Na tjelesnoj razini aromamasaža opušta mišiće, pomaže venoznom toku krvi, podiže razinu hemoglobina, pospješuje limfni tok, rasteže vezivno tkivo zglobova dok na mentalnoj razini ona oslobađa stres i tjeskobu.

Uz spomenute sustave ljudskog tijela, masaža s primjenom eteričnih ulja preporuča se i za:

  • opću stimulaciju ili duboku relaksaciju
  • ljekovito djelovanje (reuma, prehlade, ukočenosti…)
  • jačanje imuniteta
  • uravnoteženje psiho-emotivnog stanja
  • duboka spontana emotivna zacjeljenja.

Novosti s Učilišta