Program osposobljavanja

Maser (dostupno uz HZZ vaučer)

Maser pruža različite vrste masaža radi poboljšanja kvalitete života klijenata i normalizacije stanja mekanog tkiva. Učinci masaže uključuju uklanjanje mišićne napetosti, poboljšanje mišićnog tonusa i protoka krvi, pojačano izlučivanje štetnih tvari, bolju probavu i veću pokretljivost tijela. Masaža također može smanjiti bolove, poboljšati zdravlje, povećati sportsku spremnost te osloboditi od stresa i potaknuti opuštanje.

Ovisno o potrebama klijenta, maser provodi sportsku, medicinsku ili kozmetičku masažu. Sportska masaža usmjerena je na povećanje fizičke spremnosti sportaša. Medicinska masaža koristi za smanjenje bolova, poboljšanje pokretljivosti tijela te liječenje ozljeda ili oboljenja tkiva i organa. U slučaju medicinske masaže, savjetuje se s drugim zdravstvenim stručnjacima kao što su fizioterapeuti, kiropraktičari i liječnici.

Kada su potrebe klijenta opuštanje, oslobađanje od stresa, poboljšanje izgleda i elastičnosti kože ili uklanjanje nakupina masnog tkiva, maser primjenjuje kozmetičku masažu. Koristi različite tehnike poput klasične, holističke, vezivno-tkivne, limfne drenaže, akupunkturne, refleksološke te tajlandske. Dodatno ajurvedske, shiatsu, aromaterapijske, masaže vrućim kamenjem, krio masaže i druge.

Program osposobljavanja Klasične ručne masažne tehnike pruža teorijsko i praktično znanje o klasičnoj ručnoj masaži, njezinom fiziološkom učinku na ljudsko tijelo te indikacijama i kontraindikacijama za masažu. Cilj programa je osposobiti polaznike za samostalnu primjenu ručnih masažnih tehnika, temeljenih na osnovama građe i funkcije ljudskog tijela.

Zdravstveno učilište Medical također osigurava praksu u partnerskim ustanovama kako bi polaznici stekli iskustvo u primjeni masažnih tehnika. Dodatno, polaznicima nudimo savjetovanje iz područja otvaranja djelatnosti samozapošljavanja obrta ili udruge s gospodarskom djelatnošću.

Novosti s programa

Video

Prednosti zanimanja

 • Visoka stopa zaposlenja

 • Mogućnost rada u inozemstvu

 • Velika potražnja za kvalificiranim maserima

 • Mogućnost samozaposlenja

Kako je biti polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Osigurana praksa
Mreža partnera
Online pristup materijalima
Predavanja prilagođena odraslima
Upis zvanja u radnu e-knjižicu

Što polaznici misle o programu

Profesionalnost, strpljivost, volja i znanje predavača svakako su doprinijeli našem budućem razvoju kao masera. Što je najbitnije spremni su vam pomoći u pronalaženju posla nakon završetka tečaja.

Marina Fučkala

Ne mogu opisati koliko sam sretna i zadovoljna što sam od početka programa imala mentora koji zna kako prenijeti znanje, mentora koji ima mnogo strpljenja i razumijevanja prema svojim učenicima. Kroz cijeli proces bio mi je velika podrška i motivacija.

Tatjana Dergačeva

Moje iskustvo je prepozitivno! Ovdje je počelo moje putovanje, ostvarenje moje dugogodišnje želje, a započelo je u dobrom društvu kolega s kojima sam pohađala, a i odličnih nastavnika koji su nam stručno i profesionalno i s puno strpljenja prenosili znanje.

Valentina Kutinjač

Osim klasične masaže učili smo i druge vrste masaža: deep tissue i relax masaža koju smo radili za vrijeme vježbi u Medicalu a na praksi u salonu smo dodatno usavršavali sportsku masažu što mi je bilo super i tako sam zaokružila cijelu priču.

Martina Kovač

Odmah nakon što sam u sklopu programa osposobljavanja  odradila stručnu praksu i vježbe zaposlila sam se u wellnessu hotela. Ovim putem želim pohvaliti cijeli tim predavača i referadu na ljubaznosti i strpljenju.

Katarina Emeršić

Svaka osoba koja je bila naš predavač i mentor zaslužuje najveće pohvale za način na koji prenose svoje znanje i vještine. Iznimno su zanimljivi i kao stručnjaci u svojim područjima i kao osobe koje svojim radom doprinose boljitku našeg društva.

Zahvalna sam na tome što sam mogla sudjelovati u ovom programu osposobljavanja za masera jer je najveći dar bio osim znanja, velika nesebična otvorenost predavača, strpljenje, pohvale na naše sitnice, sposobnost držanja fokusa grupe na temi, pojašnjavanja i davanje primjera iz stvarnog života sve u svrhu boljeg razumijevanja polaznika. I posljednje, ne manje bitno jest njihov doličan smisao za humor i prihvaćanje istog.

Hvala Vam na predivnom iskustvu, na predivnim ljudima što ste doveli u moj život, od kolega do predavača, i na znanju koje ste uspjeli prenijeti na nas. Vrlo profesionalna i draga ekipa iz učilišta, definitivno vas predlažem dalje a ni ja ne odbacujem mogućnost ponovnog školovanja kod vas. HVALA!

Odlično organizirana nastava i na svemu vam se zahvaljujem!

Kako postati polaznik Zdravstvenog učilišta Medical?

Dobra vijest je da zvanje masera možete steći ukoliko imate završenu srednju školu te navršenih 18 godina života. Prilikom upisa u program osposobljavanja potrebno je dostaviti sljedeće dokumente:

 • završna svjedodžba (trogodišnja/četverogodišnja srednja škola)

 • domovnica i rodni list

 • osobna iskaznica

Jeste li znali da program možete pohađati putem HZZ Vaučera?

Cijena programa: Upisnina 90,00 € + školarina 1260,00 €

Program možete pohađati putem HZZ Vaučera.

Iznos vaučera za ovaj program je 806,29 €, a ostatak školarine u iznosu od 543,71 € možete platiti jednokratno ili maksimalno do 5 rata.

Za izdavanje ponude za Vaučer, molimo Vas da pošaljete puno ime i prezime, OIB, adresu stanovanja i kontakt telefon na mail zagreb@zdravstveno-uciliste.eu ili split@zdravstveno-uciliste.eu. Kolege iz referade će Vas obavijestiti o svim detaljima i načinu prijave za Vaučer.

Kada su predavanja?

Početak predavanja ZAGREB: 20.09.2024. petkom od 17:30 do 21:15 i subotom od 9:00 do 12:45

Početak predavanja SPLIT: 20.09.2024. petkom od 17:30 do 21:15 i subotom od 9:00 do 12:45

Što ćete naučiti na programu?

Ciljevi

 • Samostalna primjena ručnih masažnih tehnika uz poštivanje procedura i pravila izvođenja
 • Primjena higijenskih mjera za dezinfekciju prostora, radnog mjesta, pribora i opreme
 • Izvođenje pokreta klasične ručne masaže i povezivanje s pojedinim dijelovima tijela
 • Izvođenje klasične ručne masaže cijelog tijela unutar određenog vremenskog okvira
 • Prepoznavanje dermatoloških problema na koži
 • Prepoznavanje i objašnjavanje indikacija i kontraindikacija za primjenu klasične masaže
 • Primjena odgovarajućih preparata za klasičnu ručnu masažu i procjena potrebne količine preparata za masažu lica i tijela
 • Razlikovanje sportske i relaksirajuće klasične ručne masaže
 • Planiranje i upravljanje vremenom za izvođenje ciljanog tretmana
 • Planiranje postupaka zaštite okoliša i pravilno zbrinjavanje svih vrsta otpada u radnom prostoru

Osnove građe i funkcije ljudskog tijela:

 • Osnovna građa i funkcije ljudskog tijela
 • Osnove građe i funkcije kože

Klasične masažne tehnike:

 • Povijesni razvoj masaže
 • Definicija i vrste masažnih tehnika
 • Tehnike klasične ručne masaže
 • Primjena klasične ručne masaže po regijama
 • Relaksirajuća masaža
 • Sportska masaža
 • Anticelulitna masaža
 • Gestal masaža
 • Primjena mjera zaštite na radu
 • Zbrinjavanje otpada na propisan način
 • Komunikacija na radnom mjestu masera

Svim polaznicima osigurana je praksa!

Nastava se izvodi konzultativno-instruktivnim putem u trajanju 300 sati a sastoji se od teorijskih predavanja, vježbi u učionici i/ili partnerskoj ustanovi s kojom Učilište ima potpisan ugovor o suradnji.

Kontaktiraj nas

Pozivamo te da dođeš na kavu u referadu! Ako ne stigneš, nazovi naše savjetnike ili jednostavno ispuni kontakt formu. Rado ćemo ti pojasniti proces osposobljavanja i pomoći ti u odabiru novog zvanja!

Zagreb: 01/7899-701

Split: 021/214-705