Posjetili smo polaznike programa Fizioterapeutski tehničar na vježbama iz Kineziologije @OrlandoFit centru

Za uspješni početak školovanja i edukacije fizioterapeutskih tehničara, predmet Osnove kineziologije ima izniman značaj. Polaznici se po prvi puta susreću sa strukovnim pojmovima kao što su mišićna kontrakcija, motoričke osobine mišića, goniometrija, opseg pokreta, mobilnost i slično.

Naš predavač  Marin Skoklev,bacc. physioth. naglašava kako su vježbe iz strukovnih predmeta sigurno najzanimljiviji i najvažniji segment školovanja fizioterapeutskih tehničara.

Polaznici na predavanjima iz predmeta Osnove kineziologije dobivaju puno novih informacija koje im omogućuju početak procesa razumijevanja i upoznavanja svojeg budućeg zanimanja. Teorijski dio predavanja praćen je sa obaveznom praktičnom izvedbom nastavnog plana i programa (vježbe) koje izvodimo u vrhunski opremljenom centru OrlandoFit u Branimir mingle mall-u.

Na praktičnoj nastavi iz predmeta Osnove kineziologije polaznici: izvode mjerenje opsega pokreta u zglobovima, mjerenje mobilnosti kralješnice, mjere longitudinalnost svakog ekstremiteta ljudskog tijela, educiraju se i o zaštitnim položajima terapeuta kako bi „bezbolno“ završili svoje školovanje. Znanje koje polaznici savladaju na predmetu Osnove kineziologije nadograđuje se svakim slijedećim strukovnim predmetom.

S naučenim novim spoznajama o građi i funkcioniranju ljudskog tijela učenicima je omogućen jedan drugačiji pogled na čovjeka i ljudski organizam, prvenstveno s medicinskog aspekta, koji je neiscrpno zanimljiv i neprekidno se obnavlja s novim istraživanjima.

Potražnja za zanimanjima u zdravstvu jako je velika, a želite li svoju karijeru nastaviti kao zdravstveni stručnjak, više informacija o programu prekvalifikacije saznati možete putem e-maila medical@zdravstveno-uciliste.eu ili na broj 01/7899-701 (Zagreb), odnosno 021/214-705 (Split).