BIOCentar

BICRO BIOCentar je osnovan 2015. godine uz pomoć fondova Europske unije, a osmišljen je kao inkubator koji će predvoditi razvoj biotehnologije u Hrvatskoj. U siječnju 2020. godine BICRO BIOCentar je dobio dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti.

BICRO BIOCentrar djeluje kroz 5 programa:

– BIOInkubacija i BIOInfrastruktura nude savjetodavne usluge te najam opremljenih ili neopremljenih prostora za laboratorije i urede.

– BIOUmrežavanje omogućuje novim start-up tvrtkama ili već postojećim biotehnološkim kompanijama povezivanje sa sveučilištima, fakultetima, institutima i tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Umrežavanje pospješuje razvoj proizvoda te bržu i efikasniju komercijalizaciju.

– BIOTransfer i BIOEdukaciju provodi naše stručno osoblje, specijalizirano u području biotehnologije i kemije. Programi se provode u Centralnom laboratoriju koji se sastoji od 5 laboratorijskih jedinica: Mikrobiološkog laboratorija, Laboratorija za staničnu biologiju, Laboratorija za izolaciju i pročišćavanje, Bioanalitičkog laboratorija I-Kemija, Bioanalitičkog laboratorija II-Proteomika.

Pogledaj programe koji bi te mogli zanimati