Asistent u nastavi – radost roditelja i djece te izvor osobne sreće

Nakon brojnih polemika koje su se vodile oko teme asistenata u nastavi, odlučeno je kako će se i dalje financirati njihov rad te kako djeca neće ostati bez njih. Asistent u nastavi radi na promicanju inkluzivnog obrazovanja kojoj je cilj uključivanje djece s posebnim potrebama ili teškoćama u redovne škole. To znači da se djeca s teškoćama pomoću asistenata integriraju u razrednu zajednicu i zajedno s vršnjacima prate redovnu nastavu.

Posao asistenta je da učeniku pomaže u učenju, kretanju te obavljanju školskih aktivnosti i zadataka. Često ta pomoć nije ograničena samo na nastavu već i na školske odmore, terensku nastavu i školske izlete. Za dijete je bitno da mu se osigura odgovarajuća pomoć pri radu kako bi ono moglo na odgovarajući način kompletno napredovati u svom razvoju na nastavi. Stoga su asistenti neophodni za pravilan djetetov napredak i njegovo buduće osamostaljivanje.

Zapošljavanje asistenata nije ograničeno samo na škole. Oni se mogu zaposliti u svim odgojno-obrazovnim ustanovama koje pohađaju djeca s teškoćama. Taj posao često nije lagan. Zahtjeva puno truda, razumijevanja i znanja o djetetovim potrebama, ali zato donosi ogromno osobno zadovoljstvo i razvija filantropiju.

Svoje znanje i vještine za tu profesiju možete usavršiti upisom u program Asistenta u nastavi u radu s učenicima s teškoćama na Zdravstvenom učilištu Medical. Učilište uz redovan teorijski program, nudi i obaveznu praksu te izborno međunarodno usavršavanje.

Kontakt


Zdravstveno učilište Medical
Ustanova za obrazovanje odraslih
OIB: 06048527098
Mail: medical@zdravstveno-uciliste.eu

Adresa ZAGREB: Draškovićeva 55, Zagreb
Tel ZAGREB: 01/7899-701

Adresa SPLIT: Poljička cesta 26 A, Split
Tel SPLIT: 021/214-705

© Copyright - Zdravstveno Učilište Medical