Razmišljate o prekvalifikaciji za Dentalnog asistenta?

Zadatak dentalnog asistenta je da se pacijent osjeća što ugodnije kod stomatologa te da pripremi pacijenta i radno mjesto. Dentalni asistenti steriliziraju instrumente, dodaju potrebne instrumente stomatologu tijekom postupka, upućuju pacijente o oralnoj higijeni i vode evidenciju o  stomatološkim tretmanima.

Kao dentalni asistent, ne samo da će te se upoznati sa dentalnim timom i pacijentima, već također možete biti osoba koja pruža udobnost i sigurnost nekome tko je nervozan kada se nalazi na stolici u stomatološkoj ordinaciji.

Dentalni asistent je relativno novo zanimanje zbog čega se povećava šansa za zaposlenjem. U Hrvatskoj postoji veliki broj  dentalnih ordinacija, riječ je o nekoliko tisuća ordinacija dentalne medicine, te se samim time pojavila velika potreba za dentalnim asistentima. Uvjeti zaposlenja za radno mjesto dentalnog asistenta su različiti i zavisi od same ordinacije što zahtijevaju. Prije svega potrebno je imati završeno srednjoškolsko obrazovanje za smjer dentalnog asistenta, položen stručni ispit i ovlaštenje (licenca)  za samostalni rad.

Naravno, ukoliko nemate završeno obrazovanje za Dentalnog asistenta uvijek možete pristupiti procesu prekvalifikacije, položiti razlikovne ispite i steći željeno zanimanje. Zdravstveno učilište Medical vodeća je ustanova za edukaciju kadrova u zdravstvu. Polaznicima omogućava nastavu u popodnevnim satima, online pristup materijalima te svakodnevne konzultacije s predavačima. Također, imamo suradnju s vodećim ordinacijama na području Zagreba i šire. Više informacija o prekvalifikaciji možete pronaći OVDJE

Osim kvalifikacije bitno je posjedovati komunikacijske vještine kako bi se pacijent osjećao što ugodnije! Potražnja dentalnih asistenata je porasla za 19 % u 2016. godini,te se očekuje da će 2020. godine porasti čak i do 30 %, što je najveći i najbrži rast od prosjeka drugih zanimanja. Istraživanja su pokazala da će se udvostručiti potražnja za zanimanja koja se povezuju sa oralnim zdravljem, u što se uključuje i najvažniji segment u dentalnom timu, a to su dentalni asistenti. Stomatolozi koji tek započinju karijeru shvaćaju koliko su dentalni asistenti od velike važnosti za njihovu praksu, samim time se povećava potražnja.

Budućnost za dentalne asistente je obećavajuća, s obzirom da će poslovi za stomatologa biti jedan od najbrže rastućih zanimanja tijekom sljedećeg desetljeća. Stomatolozi koji su blizu mirovine, koji su na neki način tradicionalno rijeđe zapošljavali dentalne asistente, zamjenjuju se novim diplomiranim osobama koji će zapošljavati više asistenata, obzirom da  njihovi poslovi postaju složeniji i opterećujući, rezultirati će time da će zapošljavati veći broj dentalnih asistenata kako bi bili od pomoći za obavljanje rutinskih zadataka dok stomatolozi mogu posvetiti svoje vrijeme složenijim postupcima.

Komunikacijske vještine su od velike važnosti za rad u stomatološkoj ordinaciji, budući da su dentalni asistenti svaki dan u interakciji s mnogim ljudima, odnosno pacijentima, važno je razumjeti komunikacijski proces kako bi poruka bila poslana i primljena na odgovarajući način. Učinkovita komunikacija se povećava ako ste pozitivni i prilazite pacijentu sa velikim poštovanjem.  Ako postanete dentalni asistent automatski vam se otvaraju vrata za razne poslovne prilike, te će te biti tretirani sa velikim poštovanjem i profesionalnošću.

Ukoliko smo vas zainteresirali za zanimanje Dentalni asistent budite slobodni kontaktirati nas na 01/7899-701, medical@zdravstveno-uciliste.eu ili posjetite www.zdravstveno-uciliste.eu i saznajte sve detalje.

Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja te vas upoznati s procesom prekvalifikacije!

Kontakt


Zdravstveno učilište Medical
Ustanova za obrazovanje odraslih
OIB: 06048527098
Mail: medical@zdravstveno-uciliste.eu

Adresa ZAGREB: Draškovićeva 55, Zagreb
Tel ZAGREB: 01/7899-701

Adresa SPLIT: Poljička cesta 26 A, Split
Tel SPLIT: 021/214-705

© Copyright - Zdravstveno Učilište Medical