Napredovanjem tehnologije, stomatološke usluge sve su skuplje pa stranci iz susjednih zemalja poput Italije, Austrije, Njemačke i Mađarske na popravak zubi dolaze u Hrvatsku. No iako ima puno posla, doktora stomatologije i dentalnih asistenata nedostaje.

Uloga dentalnog asistenta propisana je standardizacijom zanimanja za dentalnog asistenta i uključuje: asistiranje doktoru dentalne medicine, pripremu i dezinfekciju radnog mjesta, sterilizacija instrumenata i pribora, zatim pripremu pacijenata i komunikaciju s pacijentima te administrativne poslove. Kao što vidimo, važna je to uloga u stomatološkom timu, no kako je u Hrvatskoj registrirano tek oko 1.500 dentalnih asistenata na oko 4.500 doktora stomatologije, mnogi stomatolozi imaju velik izazov u pronalaženju svoje „desne ruke“.

Jedno od najtraženijih zanimanja u posljednjih nekoliko godina

Prema podacima koje smo upravo iznijeli možemo zaključiti da će potražnja za dentalnim asistentima biti velika još narednih nekoliko godina, sve dokle se ne postigne približno jednak odnos doktora dentalne medicine i dentalnih asistenata. Pokazuju to i rezultati Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prema kojima je zanimanje dentalnog asistenta svrstano u petnaestak najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj za 2020. godinu.

Pridodamo li k tome činjenicu da su dentalne usluge u Hrvatskoj sve traženije pa u nekoliko godina unazad možemo pričati o cvjetanju dentalnog turizma u Hrvatskoj, program prekvalifikacije za dentalnog asistenta zvuči kao pametan ulog za budućnost.

I uvjeti rada su dobri. Osim što dentalni asistent radi u kvalitetnim i mirnim uvjetima, plaća dentalnog asistenta također nije mala. U rangu je plaća medicinskih sestara, koje nerijetko rade i noćna dežurstva, što pak nije u opisu posla dentalnog asistenta.

Umjesto četiri godine dodatnog školovanja, dovoljna je prekvalifikacija

Potražnja za zanimanjima u zdravstvu zaista je velika! Pa tako, ako vam je dosta trenutnog posla ili jednostavno želite napraviti zaokret u karijeri, odnosno tražite sigurno radno mjesto s ugodnim i mirnim uvjetima rada, školujte se ili prekvalificirajte za dentalnog asistenta.

Program za dentalnog asistenta namijenjen je svima onima koji su završili bilo koju srednju  školu i žele pametno uložiti u svoju budućnost, tako što će upisati jedan od najkvalitetnijih prekvalifikacijskih programa na tržištu. Rado biste upisali ovaj prekvalifikacijski program, ali se trenutno nalazite u radnom odnosu? Ne trebate očajavati, pobrinuli smo se da vam u tom slučaju osiguramo online pristup svim materijalima, kako biste mogli neometano pratiti nastavu i onda kada vam to ne dopuštaju vaše obaveze.

Važno je također spomenuti, da će vam se po stjecanju ovog zvanja, vaše novo zvanje dentalnog asistenta upisati u radnu e-knjižicu.

Zdravstveno učilište koje povezuje polaznike s budućim poslodavcima

Zdravstveno učilište Medical je mjesto za sve koji žele unaprijediti svoje vještine u području zdravstva te steći nova znanja i iskustva. U profesorski kadar biramo samo vrhunske stručnjake, koji osim prenošenja teoretskog znanja našim polaznicima prenose i vrijedno iskustvo kroz praksu.

No možda ipak najvažnije od svega je što tijekom programa povezujemo naše polaznike s potencijalnim budućim poslodavcima jer misija Medicalaje zaposlenje polaznika već tijekom edukacije.

Želite li saznati više informacija o programu dentalnog asistenta i ostalim programima koje nudi renomirano Zdravstveno učilište Medical, kontaktirajte nas na medical@zdravstveno-uciliste.eu ili na broj 01/7899-701 (Zagreb), odnosno 021/214-705 (Split).