Iako su veoma traženi, u Hrvatskoj na 3.094 stanovnika dolazi tek jedan fizioterapeutski stručnjak

Dok nam statistike Hrvatske udruge fizioterapeuta i Svjetske konfederacija za fizioterapiju (WCPT) govore o tome kako nedostaje stručnjaka koji bi provodili fizikalnu terapiju, Hrvatski zavod za zapošljavanje paralelno zanimanje stručnjaka za fizikalnu terapiju svrstava na popis 15 najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj. Biste li se prekvalificirali za fizioterapeutskog tehničara?

Fizioterapeutski tehničari članovi su rehabilitacijskog tima te kao takvi rade s pacijentima različitih profila; onima koji su zbog nepažnje ili jednostavno zbog pomanjkanja sreće zadobili prijelom ili im je zbog sjedilačkog načina života narušena postulatura. No brinu i o pacijentima sa težim dijagnozama: o osobama koje su zadobile tešku ozljedu glave i kralježnice u prometnoj nesreći, profesionalnim sportašima koji su pretrpjeli težu ozljedu koja zahtjeva višemjesečnu rehabilitaciju i osoba s upalom zglobova ili osoba koje su pretrpjele moždani udar. Uzmemo li u obzir i trend rasta broja starijih osoba u Hrvatskoj koje također zahtijevaju njegu rehabilitacijskog tima, podaci koje smo iznijeli u naslovu više ne zvuče nelogično.

Fizioterapeutski tehničar – Zanimanje velikih mogućnosti

Ovako široka ciljana skupina odgovor je na razne aktivnosti koje provode fizioterapeuti (VSS) i fizioterapeutski tehničari (SSS): od terapijskih vježbi, klasične, sportske i vezivno-tkivne masaže, refleksne masaže stopala, limfne ručne drenaže, elektroterapije, lasera, magneta i UZV terapije, kiro i termoterapije te raznih drugih aktivnosti.

Upravo zbog tog širokog znanja, fizioterapeutski tehničari mogu raditi ne samo u zdravstvenim ustanovama, već i u dobro opremljenim rehabilitacijskim centrima, domovima umirovljenika, u uslužnim djelatnostima (naročito u zdravstvenom turizmu), u bolesnikovu domu, a nerijetko otvaraju i svoje maserske i kozmetičke salone te tako postaju i poduzetnicima.

Prekvalificirajte se za fizioterapeutskog tehničara

Bolesti mišićno koštanog sustava i veziva nalaze se na trećem mjestu najčešćih bolesti u Hrvatskoj, od kojih obolijeva čak 10,3% stanovništva! Glavni zadatak fizioterapeutskih tehničara je da ozlijeđenim osobama povećaju pokretnost i ublaže bol, odnosno pokušaju ublažiti ili spriječiti trajne posljedice koje je ostavila bolest ili ozljeda.

Ako ste brižljiva osoba koja voli pomagati drugima, a želite napraviti preokret u karijeri, preporučujemo vam da upišete program prekvalifikacije Fizioterapeutski tehničar na Zdravstvenom učilištu Medical.

Osim što ćete izabrati vrlo humano zvanje, za kojim je sve veća potražnja zbog demografske situacije, kao fizioterapeutski tehničar radit ćete s modernim uređajima i pomagalima te nećete raditi u noćnoj smjeni. Osim radnim uvjetima, bit ćete zadovoljni i plaćom.

Program prekvalifikacije mogu upisati i zaposleni

Niste li zadovoljni trenutnim poslom i rado biste se prekvalificirali? Dobra vijest za vas je što našim polaznicima programa prekvalifikacije osiguravamo online pristup materijalima.

Osim toga, prije upisa u program, napravit ćemo detaljan uvid u vašu svjedodžbu te ćete polagati samo razlikovne i dopunske ispite. Tu je, naravno, još praktični dio nastave koji je obavezan, ali i najvažniji dio programa za vas, jer se upravo kroz praksu trudimo povezati polaznike programa s tržištem rada, odnosno vašim potencijalnim budućim poslodavcima. Drago nam je što možemo spomenuti kako su se na ovaj način mnogi naši polaznici zaposlili već tijekom edukacije.

Potražnja za zanimanjima u zdravstvu jako je velika, a želite li svoju karijeru nastaviti kao zdravstveni stručnjak, više informacija o programu prekvalifikacije saznati možete putem e-maila medical@zdravstveno-uciliste.eu ili na broj 01/7899-701 (Zagreb), odnosno 021/214-705 (Split).