Fizioterapeutski tehničar je program prekvalifikacije ili stjecanja srednje stručne spreme, nakon kojeg se možete zaposliti u sektoru zdravstva i zdravstvenog turizma, kao i uslužnim djelatnostima. Ako volite pomagati ljudima, a pritom se želite prekvalificirati za zanimanje s velikom potražnjom, toplo vam preporučujemo baš ovaj program prekvalifikacije.

Naime, u posljednjih nekoliko godina zanimanje fizioterapeutski tehničar nalazi se na popisu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao jedno od 15 najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj! Velika potreba za fizioterapeutskim tehničarima postoji i u inozemstvu, gdje je i puno veći životni standard, zbog čega mnogi domaći školovani fizioterapeutski tehničari iseljavaju. Posljedica svega toga je veliki deficit fizioterapeutskih tehničara u Hrvatskoj. Naime, na 4.000 stanovnika dolazi tek jedan fizioterapeutski tehničar.

Tko su zapravo fizioterapeutski tehničari i koje poslove obavljaju?

Fizioterapeutski tehničari pomažu bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretnosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda. Pa tako, ako ste ozlijedili glavu ili kralježnicu u prometnoj nesreći, imate upalu zglobova, osjećate neugodnu bol u leđima zbog uredskog posla ili ste nedavno pretrpjeli prelom, kvalitetan fizioterapeutski tehničar pomoći će vam da se što prije oporavite.

No važno je spomenuti da fizioterapeutski tehničar i fizioterapeut nisu ista zanimanja. Zvanje fizioterapeutskog tehničara stječe se po završetku srednje škole ili prekvalifikacijom, dok je za zvanje fizioterapeuta potrebno završiti fakultet.

Srednja škola za fizioterapeutskog tehničara traje četiri godine, a proces prekvalifikacije do dvije godine. Dobra vijest je da procesu prekvalifikacije možete pristupiti bez obzira koju ste srednju školu prethodno završili. Nakon što steknete zvanje fizioterapeutski tehničar, otvaraju vam se mnoga vrata u karijeri. A kasnije, ako vam se prekvalifikacija za fizioterapeutskog tehničara toliko svidi, možete upisati i fakultet te steći zvanje fizioterapeuta.

Sa zvanjem fizioterapeutskog tehničara mogućnosti zapošljavanja su brojne!

Fizioterapeutski tehničar pomaže bolesnima i ozlijeđenima u povećanju pokretnosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda. Iako prito mkoristi razne masaže, trebamo napomenuti da su masaže tek jedna u nizu tehnika kojima se fizioterapeutski tehničar koristi kako bi ublažio simptome svojih pacijenata. Dakle, iako fizioterapeutski tehničar zna primijeniti razne vrste masaža, on svakako nije maser, što je opet struka sama za sebe.

Jer osim masaže, fizioterapeutski tehničar provodi i razne metode fizikalne terapije, poput terapijskih vježbi, limfnih ručnih drenaža, elektroterapije, hidroterapije, laser, magnet i UZV terapije, kiro i termoterapija te brojne druge aktivnosti.

Upravo zbog širokog znanja, mogućnosti za zapošljavanje fizioterapeutskog tehničara su zaista brojne. Kao fizioterapeutski tehničar tako možete raditi u zdravstvenim ustanovama, rehabilitacijskim centrima, domovima za starije i nemoćne, u bolesnikovu domu itd.

Ako ste strpljivi, empatični te imate dobro razvijene komunikacijske vještine, tada ste zasigurno dobar kandidat za ovo zanimanje. Ipak, za upis u program prekvalifikacije potrebno je liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti kao dokaz da ste i fizički spremni za posao fizioterapeutskog tehničara.

Upišite program za fizioterapeutskog tehničara u Zdravstvenom učilištu Medical

Program prekvalifikacije za fizioterapeutskog tehničar možete upisati i na Zdravstvenom učilištu Medical. Sam program vrlo je detaljan, što znači da ćete steći sva potrebna teorijska i praktična znanja koja su vam potrebna. Uz mentorstvo naših vrhunskih predavača s dugogodišnjom praksom, brzo i lako ćete svladati i one najteže lekcije. Tako ćete nakon završetka programa odmah biti spremni za posao fizioterapeutskog tehničara.

Osim nastave na Učilištu, naučeno znanje imat ćete prilike isprobati i u praksi, za početak pod budnim okom svojih mentora. Ponosni smo na to što su mnogi polaznici programa na taj način upoznali svoje buduće poslodavce.

Program Fizioterapeutski tehničar verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a stečeno zvanje upisuje se u e-radnu knjižicu. Za već zaposlene dobra je vijest što ovaj program prekvalifikacije možete upisati čak i ako radite, jer nastava je organizirana u popodnevnim satima.

Dodatne informacije o programu Fizioterapeutskog tehničara pročitajte ovdje, a za sva ostala pitanja možete se javiti telefonski ili e-mailom. Rado ćemo vam odgovoriti.