Lana Kihas

magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Završila je studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje magistre Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Trenutno, radi kao odgojitelj-mentor u dječjem vrtiću „Petar Pan“ u Zagrebu. Vanjski je suradnik i glavni koordinator programa edukativnih konferencija Mliječni zub – odgajati znanjem i srcem, koje su namijenjene roditeljima i odgojno-obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom rane i predškolske dobi.

Provodi razna istraživanja, radionice, individualna i stručna usavršavanja za odgojitelje i roditelje, piše stručne članke o teorijskim i praktičnim znanjima o odgoju i obrazovanju djece. Sudjeluje u projektima u programima Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Po završetku studija pružil joj se prilika te se zaposlila u “Narina Nursery School” u Dublinu gdje je radila kao odgojitelj-pomoćnik u programu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Uz stjecanje radnog iskustva, upoznala se s obrazovnim sustavom obrazovanja Irske te usavršila engleski jezik.

Godinu dana radila je kao ravnatelj i odgojitelj mentor u dječjem vrtiću “Kreativni dani” by Kids&Co u Zagrebu. Trenutno radi kao odgojitelj mentor i odgojitelj u integriranom programu engleskog jezika u zagrebačkom dječjem vrtiću “Petar Pan”.

Lana predaje na programima