Potpisan je Ugovor o suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Splitu za provođenje vježbi na programu Farmaceutski tehničar

Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu jedan je od osnivača te jedan od najstarijih fakulteta Sveučilišta u Splitu s oko 900 studenata te oko 140 djelatnika. Temeljna djelatnost Fakulteta je nastavni, znanstveno-istraživački i stručni rad u području prirodnih, tehničkih i društvenih znanosti, a istraživanja se izvode još i u području biotehničkih i biomedicinskih znanosti.
Organiziranjem ljetnih škola, radionica, Festivala znanosti te osmišljavanjem programa( STEM u gostima) djelatnici Odjela za kemiju neumorno rade na popularizaciji znanosti.

Znanja i vještine iz poučavanja nastave biologije i kemije prenose se na buduće profesore biologije i kemije u suradnji s ponajboljim osnovnim i srednjim školama u Splitu, te sudjelovanjem u pisanju i recenziranju školskih udžbenika. Odjel za kemiju nastoji će učvrstiti postignute rezultate, ali i ostvariti nove ciljeve koji će pomoći još većoj afirmaciji PMF-a pri Sveučilištu u Splitu kao institucije koja je mjesto iznimne znanstvene, obrazovne i stručne djelatnosti.

Vrijedan sporazum potpisalo je Zdravstveno učilište Medical s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, s ciljem da se polaznicima na programu prekvalifikacije za zanimanje Farmaceutski tehničar pruži mogućnost stjecanja praktičnih vještina od najiskusnijih. Ovakvim oblikom suradnje polaznici će uz vrhunske stručnjake savladati i usavršiti vještine koje će im biti prijeko potrebne za poslove farmaceutskih tehničara.

Više informacija o prekvalifikaciji možete pronaći OVDJE.