Razmišljate o tome da postanete maser (m/ž)? Dajemo vam priliku da dobijete sva potrebna znanja i iskustvo

Zbog užurbanog načina života neprestano smo izloženi stresu i kao da smo zaboravili na tren stati sa svim obavezama i opustiti svoje tijelo. Stres tako postaje naša svakodnevica, a to ujedno znači i veću izloženost bolestima. Te činjenice gotovo su svima poznate pa kako bi se barem nakratko opustili i oslobodili napetosti, mnogi odlaze na razne masaže.

Iz tog, ali i brojnih drugih razloga, maseri su već duže vrijeme na listi traženih zanimanja. Kako su mogućnosti za zapošljavanje brojne, maseri brzo i lako pronalaze posao te ostvaruju zavidna zanimanja. Ono što bi vas također moglo zanimati je da nakon završene edukacije ili programa osposobljavanja za masera, bez problema možete otvoriti vlastiti obrt i postati sam svoj gazda.

Maser treba naučiti koristiti razne tehnike masaže

Prije nego okrenete novi list u svojoj karijeri, vjerujemo da želite znati pojedinosti zanimanja masera. Opće je poznato kako je posao masera pružanje masaže s ciljem poboljšanja kvalitete života klijenta. No nikad nije riječ o samo jednoj vrsti masaže. Ovisno o potrebama klijenata, maser provodi različite masaže: sportsku, medicinsku ili kozmetičku.

Kada mu je cilj povećati fizičku spremnost sportaša i smanjiti nepoželjne posljedice pojačane fizičke aktivnosti, maser primjenjuje sportsku masažu. S druge strane, medicinsku masažu provodi za smanjenje bolova, poboljšanje pokretljivosti i gipkosti tijela, liječenje ozljeda ili oboljenja tkiva i organa klijenta.

Za potrebe opuštanja, oslobađanja od stresa, poboljšanje izgleda i elastičnosti kože ili uklanjanje nakupina masnog tkiva, maser primjenjuje kozmetičku masažu.

Provodeći neke od spomenutih masaža, maser može koristiti različite tehnike. Neke od njih su: klasična masaža, tajlandska masaža, ajurvedska masaža, shiatsu masaža, aroma masaža, masaža vrućim kamenjem, kriomasaža itd.

Gdje se sve maser može zaposliti?

Upravo zbog širokog znanja, mogućnosti za zapošljavanje masera su zaista brojne. Kao maser tako možete raditi u hotelima, wellness centrima, zdravstvenim ustanovama, sportskim društvima i klubovima, kozmetičkim salonima, toplicama itd.

Također, kao što smo već spomenuli, možete otvoriti i vlastiti obrt i sami odrediti svoje radno vrijeme. Hrvatski zavod za zapošljavanje i u 2021. godini nudi poticaje za samozapošljavanje, koji se penju čak do 130.000 kuna!

Možete li i vi postati maser?

Program osposobljavanja za obavljanje poslova masera možete upisati ako imate navršenih 18 godina života te završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu. Osim toga, potrebno je liječničko uvjerenje o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova masera.

Ako odgovarate ovim uvjetima, možete i vi bez problema postati maser!

Zašto upisati program osposobljavanja za zvanje “Maser” na Zdravstvenom učilištu Medical?

Po završetku programa osposobljavanja za zvanje Maser na Zdravstvenom učilištu Medical steći ćete sva teorijska i praktična znanja te vještine za obavljanje posla masera.

Konkretno, naučit ćete:
  • objasniti građu i funkciju organa i organskih sustava
  • primijeniti pravila i postupke higijene prostora i pribora
  • prepoznati bolesna stanja kože i promjene na koži
  • prepoznati i objasniti indikacije i kontraindikacije za primjenu klasične masaže
  • komunicirati na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona
  • primijeniti klasičnu ručnu masažu na pravilan način i izvesti različite hvatove klasične masaže na pravilan način
  • primijeniti pravila zaštite na radu i pružiti prvu pomoć

Predavači Zdravstvenog učilišta Medical vrhunski su stručnjaci s bogatim znanjem i vještinama u području masaže. Kroz interaktivna predavanja objasnit će vam i naizgled kompleksne teme. Zatrebate li tijekom educiranja individualne konzultacije i pomoć pri svladavanju gradiva, naši predavači izaći će vam ususret i s time.

Sama nastava sastoji se od teorijskog dijela, vježbi u učionici i raznim ustanovama s kojima Učilište ima potpisan ugovor o suradnji. Dakle, praktična nastava izvan Učilišta gdje ćete upoznati specifične tehnike masaže i njege tijela, također vam je osigurana!

Za kraj samo još možemo naglasiti da se ovaj program osposobljavanja priznaje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te samim time upisuje u radnu knjižicu. Upravo taj “službeni dokaz” o vašim znanjima pomoći će vam da pronađete svoj posao iz snova ili možda otvorite obrt, ako ste odlučili uploviti u privatne vode.

Za sve detalje oko ovog programa osposobljavanja javite nam se na e-mail ili putem telefona.