Ines Orešković

diplomirani specijalist neurološke fizioterapije

Ines Orešković je diplomirani specijalist neurološke fizioterapije, završila je studij fizioterapije te specijalistički diplomski stručni studij neurološke fizioterapije na Zdravstvenom Veleučilištu u želji usavršavanja u užem stručnom području fizioterapije i primjenjivanja istog u užem stručnom području rada s djecom sa smetnjama u razvoju.

Dio je fizioterapijskog tima Specijalne bolnice Goljak od 2015.

Stekla je i dodatne kvalifikacije, na tečaju Barcelona Scoliosis Physical Therapy School za tretiranje pacijenata sa idiopatskim skoliozama i ostalim spinalnim deformacijama, sa zvanjem „SCHROTH“ terapeuta.

Održala je predavanje na Kongresu fizioterapeuta s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji i objavljen rad u Zborniku „PHYSIOterapia Croatica“ na temu studijskog završnog rada: „Plastičnost mišića i terapijske vježbe istezanja“, te pohađača radionicu „Triggerpoint“ točaka i radionicu „Grubo motoričko funkcioniranje kod djece s klasifikacijom cerebralne paralize“.

Tijekom srednje škole i studiranja, volontirala je za Hokejaški klub Medveščak, prvo u marketingu, nakon toga kao dio lječničkog (fizioterapijskog) tima. Volontirala je i tri godine u studentskoj organizaciji AIESEC, te imala lidersku poziciju Alumni Coordinatora Lokalnog odbora AIESEC Zagreb.

Trenutno je članica Savjeta mladih Grada Zagreba izabrana od strane Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ines predaje na programima